Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to jistě nepříjemné, když nedostanete důležitý lék, ale srovnávat to s frontami na cokoliv za totáče, je podpásovka. Kdybyste se o problém s distribucí vašeho léku více zajímala, možná by tento blog ani nevznikl.

0 6
možnosti

V době, kdy se stála fronta na banány, zájezd nebo televizi, jste na řadu léků ve frontě nestála, protože nejbližší trh, kam se dodávaly, byl za ostnatým drátem.

Poslední roky tady žiju asi v nějaké bublině. Frontu v lékárně jsem nezažil delší než 3 lidi, léky mi objednávají do druhého dne, zubaře jsem našel za 10 minut, elektriku zdražili asi o 200 Kč měsíčně, instalatér přijel snad za 36 hodin... ale všude kolem horor, fronty, nedostatky, desetitisíce, řítíme se do záhuby. Zvláštní.

5 1
možnosti
Foto

Tak to žijete na jiné planetě. Ale gratuluji ke štěstí.

1 0
možnosti

Jsem v plném invalidním důchodu cukrovka, psychiatrické onemocnění a na léky potřebuji pytel ale neměl jsem problém IKEMu ani v malé lékarně v Jílovém. Problém je s léky které se nevyrábí v EU nebo jejich učinné látky. A za to ministr Válek nemůže.Protože zdravotnictví je leta neřešený chlív.

1 0
možnosti
Foto

To máte štěstí, jiní takové nemají ...

0 0
možnosti

Problem s s leky co nejsou k sehnani je zrejme celosvetovy, shoudou okolnosti sem byl dnes v lekarne, lek, na ktery mela pani prede mnou predpis nemeli, ani nebyl k dostani v zadne lekarne v nasem meste, ochotna lekarnice zjistila, ze jej maji v jedne lekarne ve meste Helsingborg, coz je 76 kilometru od nas, tak tam zavolala na rezervaci a pani se pro ten pro ni zrejme dulezity lek musela vydat. Jeden nepredpisovy lek na umirneni meho (nastesti mirneho a ne chronickeho IBS) uz neni dva mesice k dostani, ma pry prijit v polovine ledna. Svedska vlada se nedavno nechala slyset, ze ta situace s nedostakem leku je spatna a riskatni, kdyz je skoro cely svet zavisly na produkci leku v Cine a jihovychodni Azii, a i kdyz produkce mnoha leku vnitrostatne by prisla podstatne draz nez nakoupeni z Azie, bylo by dobre dotovat "drahou" vnistrostatni produkci dulezitych a nepostradatelnych leku.

2 0
možnosti

Málokteré léky se berou pro srandu králíkům.

0 0
možnosti

Štěpánko, "cvičím" pravidelně na základě doporučení z neurologie a funguje to. Medikaci se vyhýbám.

1 0
možnosti
Foto

Také cvičím a uvítám každý návod na další cvičení

0 0
možnosti

Betahistin 24 mg. (na Menierovu chorobu) není také dostupný již delší dobu a ani náhradní léky nejsou. Jsem unavená každodenním telefonováním do lékáren a proto jsem se odhodlala a zaslala recept na Ministerstvo zdravotnictví a oslovila i Vládu ČR. Vláda mi odpověděla, že o tomto problému již v listopadu jednali s MZ a mám počkat na vyjádření z Ministerstva zdravotnictví. Recept již propadl a ani po měsíci email pro kontakt s veřejností na MZ nikdo neotevřel.

Tablety mám ještě na týden a budoucnost je nejistá.

0 0
možnosti
Foto

Zkuste se kouknout v odkazu v článku na ten Betaserc a Vertimed, což jsou podobné léky. Betaserc právě teď vidím v databázi ve třech nemocnicích ve Středočeském kraji. Nechte si vystavit nový recept a nečekejte na vyjádření ministerstva.

https://dostupnost-leku.cz/leky/hledat?name=&standard_term=&strength=&q=Betaserc&region=stredocesky-kraj

0 0
možnosti
Foto

Pokud na nějaké zboží vzniká fronta kvůli nedostatku, je cena nastavená příliš nízko na to, aby se nabízejícím vyplatilo ho nabízet. Tento jednoduchý princip se učí na každé střední škole.

2 11
možnosti
Foto

Ano, proto třeba vodárny všeho druhu zvýšily cenu, když občané začaly vodou šetřit.

Totéž platí i o energiích.

10 0
možnosti

Ted jsem byl v lekarne a tam nebyli zadni zakaznici.

4 0
možnosti

P70e11t63r 86D29y69n79t23a76r

19. 12. 2023 8:34

žena včera dostala anitibiotika v Pardubicích až ve 3tí lékárně

0 0
možnosti
Foto

Sousedím s lékárnou, a tak bezděky vyslechnu podobné zkušenosti jak máš Ty. Něco podobného nyní zažívám s objednací lhůty na odborné vyšetření. To neni jen v individuální rovině, ale jde o celkový princip. A pak si člověl poslechne některá srandovní vyjádření ministra zdravotnictví, a hned mu je líp.

11 0
možnosti
Foto

Přesně, jde o princip a systémové nastavení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 524
  • Celková karma 18,28
  • Průměrná čtenost 2374x
Autorka nápadů překračujících rámec všedního dne ........ 
Knihy MOUCHA V LIMONÁDĚ a ZÁKLADY ŽENSKÉ ŽÁDOSTIVOSTI si můžete objednat na adrese: stepanka.bergerova@seznam.cz,  
Více informací na Facebooku -(https://www.facebook.com/mouchavlimonade)
Budu ráda za vaši recenzi na Databázi knih