Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Č

čokrda

16. 8. 2010 7:35
Děti a komunismus

Co děti vede ke komunismu? Chyby stávajícíh politických sil.  Pokud mluví o komunismu, tak způsobem,který je pro mladé lidi nepochopitelný, silně znevažující (na což jsou citliví)  až odpudivý. Můžeme vyjmenovat 100 dalších způsobů. Nikdo (TV, radio, tisk) není schopen jednoduše atraktivní formou pro mladé ne mentorovat, ale poskládat fakta slova, filmů tak, aby ¨mladé lidï, nebo alespoň jejich část zaujaly. A nejhorší je varianta laciného odsudku a nezdůvodněného tlaku (tím myslím blokování komunistů ve veřejném živodě ,  sdělovacích prostřëdcích) což  z nich v očích mladých udělá mučedníky. Mladí zde cítí tlak, který chtějí vyrovnat. A nikdo jim pořádně nevysvětlil, aby alespoň trochu rozuměli faktu, že bolševismus je fikce, založená na možná dobrých myšlenkách ale neuskutečnitelných, což lze domonstrovat na různých neúspěšných formách počínaje SSSR a konče Che Guevarou, Kubou a dalšími. Jak z toho ven, nevím.

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

16. 8. 2010 7:05
co vede ...

ono je to v blogu implicitně řečeno, ale nějak to zaniká v té spoustě vět. Řekněme to tedy explicitně a natvrdo, tak jak to můžeme vidět na bilboardech s portréty pánů Hitlera a Stalina: k takovým věcem vede nedostatek poznání (tedy, jinak řečeno, nedostek znalostí a pochopení člověčí reality). Ať tak či onak, marné jest volání a řečnění, naivků, kteří budou chtít spasit svět zkrze nějakou skvělou ideu bude vždycky dost a dost - vždyť je to přece báječný pocit být mesiášem!  A vždycky to pak dopadne stejně. Totiž nějakým větším či menším malérem, spíše ovšem větším, viz ostatně historie dvacátého století.

0 0
možnosti
S

svann

16. 8. 2010 7:32
Re: co vede ...

Paní autorka jaksi zapoměla, v zájmu objektivity, napsat že svoboda může vést také ke vzniku extrémní pravice,která jak je známo zplodila Adolfa Hitlera.Každý extrém je nebezpečný,,jak levý tak pravý!

0 0
možnosti
MW

mysak_25

16. 8. 2010 6:59
Je to smutne,

ale je to tak...

Duvody?

Relativni chudoba,bezvychodna situace s bydlenim-hypoteku nedostane kazdy kvuli nizkym platum-navic nejde ani nasetrit,kdyz 2/3 platu odevzdavate za pronajem..

  Generace nasich rodicu to je ta zlata generace,vse skoro zdarma nafasovano a my budeme jen drit,platit jejich dluhy a nezaslouzene duchody...

0 0
možnosti
LZ

košťálka

16. 8. 2010 7:22
Re: Je to smutne,

nepamatuji si, že by mi někdo za těch 28 let, co pracuji, dal něco zadarmo. Nevím, kolik je vám let, pisateli, ale zkuste si někde zjistit, kolik co stálo a jaké byly výdělky střední vrstvy(ač tomu nevěříte, i před rokem 89 se společnost rozdělovala na třídní vrstvy-komické,že?) a zjistíte, že jsme si toho zas tak moc pořídit nemohli-ale to co jsme si pořídili, to kupodivu vydrželo 20-25 let a ne jako dnes sotva 5 let....Rv

0 0
možnosti
JK

Josef Kolář

16. 8. 2010 0:53
Je to prosté...

Současný systém přináší mnoho státní kontroly a málo svobody. To způsobuje neoptimální fungování volných trhů a to způsobuje relativní chudobu ku stavu, kdyby bylo málo (žádná) kontroly a mnoho svobody. Tato relativní chudoba způsobuje volání po socialismu, jak ostatně v tomto případě v historii vždy. Bojujme za svobodu, dokud je ještě čas, zítra už být nemusí!!

0 0
možnosti
H

Host8

17. 8. 2010 9:45
Re: Je to prosté...

Souhlasím. A navíc vysoké náklady a zbytečné zadlužování.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

16. 8. 2010 0:09
V toleranci

je logická chyba. Je jasné, že komunisti by po svém vítězství nutně sáhli k násilí - jinak ideál rovnosti zavést nelze. Proč tedy není legitimní sáhnout k násilí v boji proti komunisttům - dřív, než historickou náhodou zesílí natolik, že bude na odpor pozdě a bude třeba za velkých obětí čekat další desetiletí, než se "reálný komunismus" dalším generacím zhnusí natolik, že jej přestanou brát vážně a umožní tak představitelům komunistů a kariéristům stát se váženými "podnikateli" v dočasně obnovené svobodné společnosti.

0 0
možnosti
N

notebook.r51

16. 8. 2010 0:12
Re: V toleranci

Chyba je v "zavádění" ideálů - ať křesťanských, komunistických, demokratických nebo islámských. K ideálu jako cíli se musí dospět, nelze ho zavést.

0 0
možnosti
N

notebook.r51

16. 8. 2010 0:06
Ideálům se nevěří

K ideálům - ač nedosažitelným - se snažíme přiblížit.

Třeba k ideálu svobody, pravdy, spravedlnosti.

Ideálu se nikdy nedosáhne, podobně jako pravda nikdy nezvítězí nad lží a nenávistí :-D

Nemůže zvítězit "nahoře" nad "dole", "pozitivní" nad "negativním" ani naopak, protože duální pojmy by ztratily smysl jeden bez druhého.

Harmonický pohyb - ve fyzice i ve společnosti - vzniká působením síly, která je přímo úměrná okamžité výchylce a opačně orientovaná. Přeberte si to.

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

15. 8. 2010 23:47
Tak to končí

Když amíci z létajících pevností rozbombardují neutrální zemi na prach napalmem a kazetovými bombami a Pol-Pot se svou bandou, nikterak do té doby oblíben a bez vlivu, vodil vystrašené lidi ke kráterům po amerických bombách, získával tím přívržence a nakonec ho museli odstranit až komunisti ze sousedního Vietnamu.

0 0
možnosti
MN

Navádím ke slušné diskuzi

16. 8. 2010 6:21
Re: Tak to končí

Narozdíl od mírotvorců ze Sovětského svazu :-/

0 0
možnosti
O

objednavkasvacin

15. 8. 2010 23:42
hodnotou levice neni rovnost , ale svoboda

pravice prosazuje ekonomickou nesvobodu a ekonomicke otroctvi.

0 0
možnosti
PV

trasprd

15. 8. 2010 23:48
Re: hodnotou levice neni rovnost , ale svoboda

Volnost, rovnost a bratrství, neboli moderně svoboda, rovnost a solidarita. To jsou hesla levice už nějaký ten pátek :o)

0 0
možnosti
P

proud122

15. 8. 2010 23:39
Svoboda

Souhlasím s vaším chápáním svobody. Leč na druhou stranu ke svobodě patří i zodpovědnost a to že když něco někdo pokálí nebo je "úspěšný" nepoctivě tak je potrestán. A to je ten problém proč je dnešní systém v krizi! Kdo má víc peněz je nedotknutelný víc než soudruh Stalin. Kolik bylo bankéřů potrestáno za to jak podváděli před krizí(zlatý padák pro neznalé není trest)? Kolik narkobaronů dostalo 200 let na tvrdo nebo oprátku? Kolik zlaté mládeže sedí za své průšvihy? Možná(nebo spíše určitě) tohle vede mladé do řad radikálů! A moc se nedivím že zrovna u nás na Chomutovsku! Co tu předvádí ODČSSD s oligarchií je opravdu k zblití!;-D

0 0
možnosti
FK

Ferdinand Kokoška

15. 8. 2010 23:17
68

..to byla pěstí na bradu. Od té doby vstáváme z KO

0 0
možnosti

Mablung

15. 8. 2010 23:26
Re: 68

Bohudík za rok 68. Jinak bychom tu měli komouše možná o dost déle. Takhle se alespoň jasně ukázalo co jsou zač

0 0
možnosti
  • Počet článků 526
  • Celková karma 21,28
  • Průměrná čtenost 2365x
Autorka nápadů překračujících rámec všedního dne ........ 
Knihy MOUCHA V LIMONÁDĚ a ZÁKLADY ŽENSKÉ ŽÁDOSTIVOSTI si můžete objednat na adrese: stepanka.bergerova@seznam.cz,  
Více informací na Facebooku -(https://www.facebook.com/mouchavlimonade)
Budu ráda za vaši recenzi na Databázi knih