Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

xmar

16. 8. 2010 10:08
budoucnost

pokud beru cilovy komunismus, jak jsme se o nem ucili ve skole, jako o svete, kde nejsou treba penize, tak se domnivam, ze k necemu podobnemu po X tisicich letech lidstvo smeruje vsema tema bezhotovostnima platbama, sledovanim kamerami, cipy, atd... jednou penize potreba nebudou.

0 0
možnosti
AG

gaDzin

16. 8. 2010 10:24
Re: budoucnost

Zda se mi, ze Vas pohled na svet bez penez je uplne nekde jinde nez jak si predstavuje komunista svet bez penez. Komunista to vidi tak, ze dojde do kramu a co chce, tak si muze vzit. To je sice pekne pro naivky co radi pohadky s dobrym koncem, ale skutecnost by byla takova, ze kramy by zely prazdnotou.

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

16. 8. 2010 10:06
Genetika!

Nekde jsem cetl, ze nachylkost ke komunismu je geneticky podminena podobne jako homosexualita, podil postizenych z celkove populace je ale vyssi (asi 8%).

0 0
možnosti
M

mira778

16. 8. 2010 10:27
Re: Genetika!

tomu klidne verim.

0 0
možnosti
GB

GregoryPeck

16. 8. 2010 9:55
Svoboda není nejvyšší hodnotou

Pro pravicově orientované lidi jsou nejvyššími hodnotami drzost, bezohlednost, ostré lokty, konexe a bezzásadovost. Díky tomu modifikují svobodu na cosi, co by se dalo označit za vládu peněz a z toho i plyne např. korupční prostředí, díky kterému je v pravicovém systému korupce nezničitelná. Mladí lidé, nedeformovaní propagandou, toto vidí a proto se přiklánějí k levicovému vidění světa, které nutně nemusí být komunistické nebo bolševické. v jejich pohledu je neomezená vláda peněz stejně zločinná jako dříve absolutní moc ideologie.

Současná "svoboda" pro mladé není přínosem, protože nevítězí schopnost a pracovitost, ale korupce, prachy a drzá neomalenost, díky kteřím se slušní lidé (i mnozí mladí jsou slušní) nemohou prosadit a využít svoji "svobodu".

A stejně jako jednou svrhli mladí vládu ideologie, tak stejně jednou svrhnou i vládu peněz. 

0 0
možnosti

Johny_S

16. 8. 2010 10:18
Re: Svoboda není nejvyšší hodnotou

Kdybys nekecal. Nejvíce zkorumpovaný režim, kde bylo třeba ostrých loktů a konexí, pokud jsi chtěl něčeho dosáhnout, byl ten komunistický. Ten společnost zdeformoval tak, že se z toho bude ještě hodně dlouho vzpamatovávat.

0 0
možnosti
MH

bathed

16. 8. 2010 9:47
:-(

Naivní a hloupoučké.... vypadá to jako lehce rozvinutá osnova frází, určená do učebnice pro první stupeň základní školy.... A nebo možná je to srovnatelné s jedním dílem "mýdlové" televizní opery, běžící na komerčním kanále v odpoledním čase. Jenže tady tekla i krev a lidé trpěli.... Změnilo to naše životy na dlouhé generace a ještě bohužel ze setrvačnosti i měnit nadále bude. Raději podobné bláboly napříště nepsat...... Děkuji

0 0
možnosti
HZ

Hynek Z

16. 8. 2010 9:52
Re: :-(

Chtěl jsem reagovat  na článek, ale napsal  jste to za mě.  Díky.

H.   Zatloukal

0 0
možnosti
RB

TarasBulba

16. 8. 2010 9:33
To je normální

Především jako v každé generaci je to averze mládí k oficiálním a "schváleným" trendům. Averze k tomu, co do nich oficiální propaganda hustí horem-dolem.

No a pak jsou tady globální vlivy - v podstatě celý svět (včetně té části, kterou rádi označujeme za civilizovanou) se v posledních letech dost výrazně odklonil doleva. I když to nahlas všichni odmítají, tak v Evropě, která je nám nejblíž, ale třeba i v severní Americe se stále víc prosazují socialistické trendy.

0 0
možnosti
AS

pralinka_rumova

16. 8. 2010 9:52
Re: To je normální

Já mám spíš dojem, že civilizovaná Evropa se nám v poslední době odklání více doprava. Je to jednoduchá realita, na socialistické ideály už nejsou prachy.

0 0
možnosti
J

josefm

16. 8. 2010 9:12
Vážená paní Bergerová,

vaše "studie" je velmi jednoduchá až primitivní. Sedněte si a znovu se pokuste zamyslet , proč se tak ve skutečnosti děje. Rv

0 0
možnosti
HZ

Hynek Z

16. 8. 2010 9:54
Re: Vážená paní Bergerová,

R^

0 0
možnosti
T

Toman10

16. 8. 2010 9:04
Naivka

"Ve svobodném světě mají mít pracovití a podnikaví lidé možnost se prosadit a užívat si plody své práce podle svého uvážení" - myslím že věříte stejnému blábolu jako komunisté - kdyby to bylo tak pravdivé jak říkáte nevznikaly by revoluce a - izmy. Myslím si že právě naše společnost si nezakládá na pracovitosti a zodpovědnosti ale na opaku.

0 0
možnosti
LP

papazian

16. 8. 2010 9:15
Re: Naivka

Velmi dobrý postřeh, ideály byly, jsou a budou včetně představ paní autorky. I ona žije v zajetí svých ideálů, budiž, jsou stejně hloupé jako jiné nebo naopak výborné jako jiné...  Jen čas může ukázat, co bylo správné, ale i to je velmi relativní. Osobně bych ideály určité sociální empatie, cítění s ostatními, kterým se tolik nedaří jako mne, nepovažoval za nic špatného. Naopak tím se lišíme od zvířat, i když to bych i těm zvířatům trochu křivdil, i oni pomáhají "rodinám s dětmi" apod...

0 0
možnosti
ZZK

Zrušme zločineckou KSČM

16. 8. 2010 8:30
Zrušme KSČM !

Zde uvádíme složení voličské základny Komunistické Strany Čech a Moravy.

Nejčastější voliči KSČM: pouze základní nebo neúplné střední vzdělání, skupiny s velice nízkými příjmy, spíše muži, ekonomicky neaktivní skupiny, nepracující důchodci, nekvalifikovaní dělníci, zemědělci, nezaměstnaní, často bývalý komunisté v rodině

Voliči KSČM nepatří mezi charakterní ani chápavé jedince a pro jejich přesvědčení je zapotřebí značného úsilí. Dokáží přehlédnout vraždy, popravy či nezákonné věznění, někteří dokonce i dnes nevěří, že něco takového někdy proběhlo. Voliči KSČM jsou slabí v historii.

Prosíme Vás, připojte se a pomozte nám vhodným způsobem oslovit tyto skupiny.

KSČM musí být zrušena se všemi jejími dceřinými organizacemi. Jsou ostudou naší země. [>-]V

0 0
možnosti
MK

mašlomcha

16. 8. 2010 9:25
Re: Zrušme KSČM !

Nemohu souhlasit a hned vysvětlím proč. Kdyby se podařilo zrušit KSČM, tak tu budeme mít vládnoucí ČSSD. Totiž tak bychom socdemákům přinesli na stříbrném talíři hezkých dvanáct procent voličstva. Voličstva, které už nikdo nepřejinačí. Voličstva, které je naprosto imuní vůči jakýmkoliv argumentům. Voličstva, které zůstává u toho svého marxismu na věčné časy.

Mimochodem v neděli jsem poslouchal pořad "Toulky českou minulostí". Byla tam zmínka o postoji Marxe vůči Slovanům. O Českém národě se vyjádřil tak, že by se na něho mohl odkazovat i autor Mein Kampfu. Takže Marx netrpěl nenávistí jenom třídní ale zřejmě i nenávistí národní. Kdo chce ať si to sám vyslechne na stanici Český Rozhlas 2 Praha. Opakovat to budou ve čtvrtek odpoledne.

0 0
možnosti
RM

r_o_s

16. 8. 2010 7:52
......

Zajímavý článek. Nechápu ovšem proč se nad tím zamýšlet. Tak jak zlákal pan kníže mladé lidi tím, že si zajde na pivo a kouří fajfku, spí v přímém přenosu apod. tak stejně jsou mladí lidé, které táhne více levice než pravice.

Jak bylo zde psáno v diskuzi....z komunistů se stávají mučedníci a děláte to z nich právě vy! Většina lidí na (třeba zde na webu) levici plive, nejraději by ji vůbec neměla v parlamentu a hýčkala si svou pravici. Ale bez levice by zmizela rovnováha a to by bylo dost špatně.

A proč se mladí hlásí ke komunistům? Proč ne? Dle mého názoru je komunismus jen strašák, který se s oblibou používá. Pochybuji, že když by komunisté měli dva ministry, tak by sem najeli zase tanky, začlo by velké znárodňování a podobně. To jsou trochu hloupé představy......nebo ne?

0 0
možnosti
RM

r_o_s

16. 8. 2010 8:00
Re: ......

Ještě bych něco dodal. Mladí lidé, co se dávají k ČSSD či komunistům se bojí o svou budoucnost. Sice levice jejich problém nevyřeší, ale víte jak zděsí človíčka co si vydělává 10tis. měsíčně, bydlí v nájmu s rodinou protože hypotéku jim nedá žádná banka a v novinách nebo v televizi vidí, jak se Kalousek a spolu usmívá a říkají tam, jak si za zlomenou roku zaplatíme 100000Kč, když to bude horší, tak i více.

A těch důvodů je víc. Slyšíme pořád že se musí šetřit, musí se utahovat opasky, musí se to, musí se to.....v našem současném státě se nevyžaduje poslušnost? Níže v diskuzi je psáno, že komunismus není svoboda, ale poslušnost. Ale není tohle i náš současný režim? Pro většinu ano......jen úzká skupina lidí je nedotknutelných. A jak je možné že někdo nedotknutelný je?

0 0
možnosti
JK

Jiklík

16. 8. 2010 7:48
Kdo není komunista, je nepřítel

Mladí ale vstupují i do jiných stran. Pokud někdo chce komunismus se vším všudy, pak chce asi vládnout a otročit a vykořisťovat lidi. Těžko přece bude chtít komunismus a v něm být stíhán za rozvracení republiky.

A s tím rovnostářství to také nebude tak jednoduché. Komunisté razili hesla - kdo nepracuje, ať nejí, ... každému podle jeho zásluh ...

Tady je potřeba si uvědomit, že komunisté sice hlásali hezká hesla, ale ty prakticky nenaplňovali. A na to se zapomíná a v paměti nám uvízla jen ty hesla.

Ale stačí si třeba rozebrat heslo - Kdo nejde s námi, jde proti nám ... a je to jasné. Už v tomto hesle je vlastně vyhlášen politický boj všem. Přece kdo nejde s námi - to je nepřítel. Kdo nás nepodporuje, nesouhlasí, má jiný názor, ale třebe jen chce být mimo, tak to se za komunistů nepromíjí. Proto byly tajné svazky o lidech. Aby se vědělo, kam kdo patří. Kdo nejde s námi - pak jde automaticky proti nám. A tak je nepřítel. A nepřítele je nutné likvidovat.

Ne kvalifikace, poslušnost.

0 0
možnosti

jarinka

16. 8. 2010 8:37
Re: Kdo není komunista, je nepřítel

Tak heslo "kdo nepracuje, ať nejí" se za komunistů naplňovalo právě tím, že byla pracovní povinnost. Nebyli nezaměstnaní jako dnes a nebylo tolik extrémních boháčů jako dnes, kteří žijí z práce jiných.

"Tajné svazky o lidech" se začaly vést v padesátých letech, byla studená válka, západ a Amerika měly ovšem zájem, aby u nás byl socialismus zničen - a k tomuto měly v naší zemi dost spolupracovníků.  

0 0
možnosti
  • Počet článků 526
  • Celková karma 21,28
  • Průměrná čtenost 2365x
Autorka nápadů překračujících rámec všedního dne ........ 
Knihy MOUCHA V LIMONÁDĚ a ZÁKLADY ŽENSKÉ ŽÁDOSTIVOSTI si můžete objednat na adrese: stepanka.bergerova@seznam.cz,  
Více informací na Facebooku -(https://www.facebook.com/mouchavlimonade)
Budu ráda za vaši recenzi na Databázi knih