Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Ježikača

17. 8. 2010 0:46
.

tak.

0 0
možnosti
ČZ

český zeměhryz

16. 8. 2010 23:26
...blbost....

0 0
možnosti
U

ufonufon

16. 8. 2010 23:18
Postupující kapitalizmus - je to stále ještě rozvoj.....?

Mám jen krátkou poznámku. Před několika lety bych vše co říkáte paní autorko podepsal snad i krví............už dávno před tím jsem to podobně vysvětloval přátelům, proč socializmus vlastně nemohl ekonomicky uspět - bere motivaci těm, kteří znamenají rozvoj, zaměstnanost a vše další k prosperitě.

Jenže podívejte se prosím na ten ekonomický maraton a veletoč spotřební spirály, kam to vlastně spěje..............neustále nové zboží, vyšší spotřeba, samozřejmě s tím i větší znečištění, nerovnost ve spotřebě, atd., atd............

A pravdivě si odpovězte na otázku, kolik z těch surovin a výrobků vlastně opravdu potřebujete, a pak ještě na další otázku, kolik byste potřebovali po jen lehkém uskromnění - nebo možná jen neplýtvání..............

Vyjde Vám určitě o dost méně..............

Mám za to, že nazrává čas tlumit produkční agresivitu kapitálu, byt' je jakkoliv nyní úspěšná.

0 0
možnosti
VS

vita.s

17. 8. 2010 4:17
Re: Postupující kapitalizmus - je to stále ještě rozvoj.....?

To se snáz řekne, než udělá... Jakékoli násilné "tlumení" vede k totalitě. Omezování svobody. Tak to nejde (a tvrdím, že není správné!). Podlé mého je nutná jakási "strategie osvěty", dlouhodobá, promyšlená (podobně, jako funguje např. ústava). Důležité jsou principy... Nikdy ne perzekuce a nějaké násilné omezování (čehokoli, tedy ani spotřeby!), ale OPRAVDOVÁ politika, která si vidí o chlup dál, nežli na špičku nosu (a bez ohledu na to, jestli je "trochu do prava" nebo "trochu do leva" - jisté obecné principy by měli být "nad tím"...!! - a to nejsou, nejsou nikde psány, neexistují - takové, o jakých mluvím a myslím). Jsou ponechány zcela volné - tedy ne zcela, ale zoufale, zoufale nedostatečně usměrňované do principů. Z toho potom tohle vše "leze" (viz. ještě i můj komentář výše).

Spotřeba je v pořádku, klidně i "nadměrná" (a co je prosím nadměrná? Vždy to je a bylo podle možností - kdysi byla bohatstvím jeskyně, dnes dům; tam jsou to boty, jinde 3ks porshe - a to je OK, o to nejde)

0 0
možnosti
SH0

sir Humphrey 007

16. 8. 2010 23:06
ano

:-)R^

0 0
možnosti
L

lrklo

16. 8. 2010 22:05
K tomu je vede zkušenost se současným

kapitalismem v ČR. A pro pamětníky, vzpomeňte si na hesla z listopadu 1989, žádné zmínky o kapitalismu, zvláště kdyby lidé tušili jaká podoba mafiánského kapitalismu zde vznikne.

No což Kalousek s Bartákem jsou opět pohromadě.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
H

Host8

17. 8. 2010 9:21
Re: K tomu je vede zkušenost se současným

Na tom je hodně pravdy. Jen zprávy s posledních dnů - protikorupční balíček se spláchl, společnosti s nejasnou majetkovou strukturou se nadále mohou účastnit státních zakázek / jen prý ji odhalí/, zřejmě se spustí velká ekozakázka,  pro věrné se vytváří vhodná místa, mocní se stále  brání zveřejňování informací o všech zakázkách na internetu.., atd. atd. Vše se vrací do stejných kolejí. Tady už se ani podnikatelé netají tím, že silnou brzdou rozvoje ekonomiky je neetická praxe některých politiků a úředníků.  Odbory a podnikatelé se dohodnou, ti druzí nevidí problém ve zvednutí daní v době krize. Ale hned tu je stranická ideologie, která ignoruje vše a místo  toho přijde s nápady, jak vzít peníze od těch s podprůměrným platem, kterých je 70% nebo zavést daň z hlavy.

Toto se už nedá změnit  osvětou, ale jen změnou reálně prováděné politiky. A je zcela přirozené, že mladí vnímají tuto situaci. A za těchto reálných podmínek se  osvěta o potřebě snížit dluh mění v propagandu.

0 0
možnosti

lojzo1

16. 8. 2010 22:00
Tvořte politiku sami,je čas.

Rafaelou a jiní,komáři to naší rodině dali pocítit kvůli názorům na ně.Ale nezatrpkl jsem a nyní mohu srovnávat.Tu špatnou politiku dělá každý režim,ale ne politické strany.Dělají to jednotlivci,kteří se schovávají za KSČ,ODS,KDU,TOP a jiné strany.Jsou to lidé bezpáteřní,kteří jdou za svým cílem přes mrtvoly.Jen si vezměme topné oleje,rumovou aféru,pražskou cyklostezku.To je ukázka jednání těch jedinců,kteří po tzv.republice kvůli miliardám riskovali své jméno za účelem zisku a bylo v tom mnoho politiků za vlády Kočárníka.A vraždilo se.Mladí by se měli hromadně dát do politických stran,jelikož ty starý struktury nám to mezitím rozkradou a pro ně nic nezůstane.Jedná se o Vaši budoucnost,zdravotnictví,chudobu a nebo okrádání zaměstnanců.Zanechte drog,násilí a jděte si tvořit Vaši budoucnost neboť s těmito vládami umřete hlady.Používejte rozum,ne emoce.Všude jsou kreténi.

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

16. 8. 2010 20:06
prostor pro komunismus...

Myslím,že část mladých vstupuje do řad komunistů s neznalosti jejich historie-to je dost naše vina,že je to neučíme.Možná že někde slyší,že to byla strana která potlačovala svobodu.Pak ale určitě nechápou jak to,že stále existuje a já se jim nedivím.Jiní tam vstupují v tričku s fotkou CH Guevary a myslí si jak nejsou in.Pro ně je to m´dní záležitost a je naděje že s toho vyrostou.Pak jsou ale tací kterým jsme vzali naději na budoucnost.Vyjdou se školy či učiliště a jsou bez práce a bez naděje na její získání.Potloukají se ulicemi a jsou snadnou kořistí lanařů s KSČM  co jim slibují lepší budoucnost.Ve své naivitě jim věří.Tady máme velký dluh a je dost možné že jednou se nám nemusí vyplatit jako každý jiný dluh.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

16. 8. 2010 19:56
Ahoj Štěpánko,

moc hezky napsáno - není co dodatR^JG

0 0
možnosti
S

stepulka

17. 8. 2010 8:46
Re: Ahoj Štěpánko,

Jitko díky. :-)

Netušila jsem, co se tru sejde příspěvků...

0 0
možnosti
E

edcd96f7

16. 8. 2010 18:52
Moc hezky napsané.

"Myslí si, že vše, co vidí kolem sebe, je samozřejmostí způsobenou

technickým pokrokem a kdyby k němu přidali vládu svých ideálů, bylo by

ještě lépe." R^

0 0
možnosti
V

vsamotar

16. 8. 2010 17:22
StarTrek

Jen dotaz. Znáte StarTrek? Jaké je v tomto seriálu vlastně společenské uspořádání? A určitě by to takto nemohlo fungovat? Vpodstatě si jsou všichni rovni a každý dělá práci, kterou nejlépe zvládá. Žádný "úspěšní a schopní" proti "neúspěšným a neschopným" tam nebojují. Společnost (vzdělávací systém) hledá, jaké má kdo schopnosti a snaží se je rozvíjet tak, aby byl společnosti prospěšný a on se o to snaží. Není to vlastně komunistická utopie? 8-o

Myslím, že by měli častěji v televizi vysílat "Muž z prvního století".;-)

0 0
možnosti
MK

2. maniak

16. 8. 2010 17:44
Re: StarTrek

A co ti kdo nemají schopnosti, které mohou být ostatním užitečné. A nebo je (a to spíš) nechce využívat? 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 526
  • Celková karma 21,29
  • Průměrná čtenost 2365x
Autorka nápadů překračujících rámec všedního dne ........ 
Knihy MOUCHA V LIMONÁDĚ a ZÁKLADY ŽENSKÉ ŽÁDOSTIVOSTI si můžete objednat na adrese: stepanka.bergerova@seznam.cz,  
Více informací na Facebooku -(https://www.facebook.com/mouchavlimonade)
Budu ráda za vaši recenzi na Databázi knih