Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Těch skanzenů by se našlo! V přízemí restaurace nebo obchody a nad nimi tmavá okna bez života.

1 0
možnosti
Foto

Je to škoda, ale jak píše níže pan Dubovský, odvíjí se to i od životního stylu majitelů nemovitostí v centru. Na druhou stranu lze pochopit majitele bytu, který bydlí v historickém centru bez možnosti parkování a služeb, že za svůj byt v této lokalitě pořídí domek s pěknou zahradou někde mimo.

0 0
možnosti

Sice lákavá myšlenka, ale bohužel jen těžko ralizovatelná, neboť jak ceny bytů a nemovitostí, tak pronájmů, navzdory době kovidové stále strmě stoupají. Tady v Mar. Lázních, když porovnáte centrum (hlavní třída a ulice kolem kolonády) dnes a pře 30 ti lety, tak i v době před pandemií je zde pusto a domy, kdysi lázeňské nebo obecní (činžovní) byly většinou skoupeny zájemci z postsovětských zemí, některé rekontruovány, ovšem stejně jako ty, co byly ponechány svému osudu (zchátralé) sdílejí stejný příběh, zejí totiž prázdnoutou, neb nájmy pro obyčejné smrtelníky jsou vysoké a pořizovací ceny (prodejní) rovněž.

1 0
možnosti
Foto

Je mi jasné, že to není realizovatelné, z důvodů. které píšete. Jen jsem se tak zasnila ;-)

0 0
možnosti
JH

J93a22n 89H42u77r29k18a

1. 12. 2020 1:48

český krtek nemá ani krtinec jistý v této zemi proto s pandou objevuje čínské v Číně zelí...

0 0
možnosti
JK

J23a22n 30K89o45z36á97k

1. 12. 2020 0:12

Můžu posoudit obě města. Do patnácti let jsem bydlel v ČK a od patnácti v Praze. V Krumlově jsem měl spolužáky, kteří bydleli v centru a to samé v Praze. V Krumlově byl na náměstí hotel Krumlov(Měšťák) a ještě naproti Budějovické bráně hotel Vídeň a když jsem byl malý, tak fungoval hotel Růže. Komunisti postavili hotel Vyšehrad (dnes ruina). Dnes je všude hotel nebo penzion. To centrum přestalo žít od doby, kdy bylo zařazeno na seznam UNESCO. To samé Praha. Je tam jedno velké plus. Ta centra byla zdevastovaná a dnes je z nich krásný skanzen. Jo, z těch spolužáků už nebydlí žádný v historickém centru, všichni bydlí na periferii Krumlova a Prahy.

1 0
možnosti
OD

A ještě dovětek. Dokud cestovali jen "bohatí zápaďané", problém nebyl. Ten nastal celkem přirozeně v poslední dekádě, kdy svět zaplavili náhle zbohatnuvší Asiaté. Sečtěte si populace Číny, Koreje, Filipín, Indie, Malajsie, Indonésie pohlédněte do statistik na jejich růst HDP, pak pochopíte, co nás ještě čeká.

Pak pochopíte, že pár tisíců ožralých Angličanů je v podstatě brnkačka. I když, kdo z nás rád každé ráno kličkuje mezi čerstvými šavlemi a loužemi moči, které připomínají, jak sqěle se hoši pobavili......

Nejsme v tom sami. Přesně tak to vypadá ve všech "zábavných" destinacích v Evropě. Benátky, Florencie, Řím, Barcelona.....

Vítejte v globální vesnici Billa Gatese, Marka Zuckerberga a Jeffa Bezose.

1 0
možnosti
Foto

Někdy si říkám, že není špatný nápad, když si Asiaté staví u nich doma kopie celých atraktivních evropských měst ... Pro jejich náturu a důvod návštěvy si to užijí stejně, peníze zůstanou v jejich domovině a původní města nebudou čelit takovému náporu.

0 0
možnosti
OD

Napsala jste to hezky od srdce, má to ovšem jednu chybku. Jednak trochu generalizujete, protože "boobs and booze travel" je sice velmi viditelnou, ale statisticky nevýznamnou skupinou v rámci toho ohromného davu návštěvníků naší domoviny. To moře Asiatů, které v posledních letech zaplavilo zmíněná města, se alkoholu sotva dotkne. Konkrétně v Krumlově, kam už Evropané skoro nejezdí, protože pro čínského soudruha není kam šlápnout, chlastají zejména tzv. "vodáci", čili našinci, kteří se vylejí na plech už po cestě z Vyššího Brodu a do města dorazí ve stavu mnohdy blížícímu se otravě alkoholem, aby se dorazili v místních lokálech. Konečně, největší pijatyka nastane v Krumlově o Dnech růže, kdy se tam již od roku 1987 pravidelně sjedou alkáči z celé země. V devadesátých to ještě neslo poslední stopy kultury, ale pak se to nějak zvrtlo.

Ti, kdo Krumlov znovu postavili na nohy, se z něj nejpozději v roce 2005 odstěhovali, domy prodali náplavám, které přišly vydělat prachy. Výsledek jste popsala dobře.

Je to jen a jenom česká hamižnost. Hamižnost těch, kdo v centrech turistických měst nasadili nájemné tak vysoko, že normální nájemce rychle přejde chuť a místo nich přijdou Albánci, Rusové a pěkně vyperou prachy, na jejichž původ není dobré se vyptávat.

Hamižnost pražských restituentů a privatizátorů změnila Staré Město Pražské na podobný Mikimausland. Airbnb je přece tak krásný šolích pro jinak ctihodné rody místních notářů, právníků či primářů které potřebují ulejt těžce vydělané příjmy v oboru tak, aby vydělaly další, opět ne příliš zdaněné penízky na domek s plachetnicí v Zadaru, členství v místním golfovém klub atd.

Jen, co opadne panika, vše se vrátí, protože to dobře vynáší.

Nebrblejte na turisty, ti jsou jen obětí.

Brblejte na ty, kteří si plní svůj "americký sen".

1 0
možnosti
Foto

Díky za doplnění, vystihnul jste to do větší šíře.

0 0
možnosti

Opět dobrý blog, jak to k Vám, Štěpánko, patří. Dík.

3 0
možnosti
  • Počet článků 524
  • Celková karma 18,23
  • Průměrná čtenost 2374x
Autorka nápadů překračujících rámec všedního dne ........ 
Knihy MOUCHA V LIMONÁDĚ a ZÁKLADY ŽENSKÉ ŽÁDOSTIVOSTI si můžete objednat na adrese: stepanka.bergerova@seznam.cz,  
Více informací na Facebooku -(https://www.facebook.com/mouchavlimonade)
Budu ráda za vaši recenzi na Databázi knih