Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FF

Mě by zajímalo, kde se vůbec v lidech bere jakékoliv šílenství...;-)

0 0
možnosti
JK

Byl jsem účastníkem toho nákupního šílenství. V pátek večer jsem se po týdnu vrátil domů a v sobotu jsem si šel drze koupit nezbytné lahůdky jako je chleba, brambory a nějakou zeleninu. Jediný obchod cca 2 km chůze (MHD tam přímo nevede) je Lídl. 7 pokladen jelo naplno. To jsem skutečně nezažil. Omlouvám se, že jsem podpořil to nákupní šílenství a nespokojil se s okusováním listí a trávy.

1 0
možnosti
IO

I89v41a80n 42O25b66o76r41n16y

3. 11. 2020 21:34

Je blbé, když k napsání blogu někoho inspirují cizí články, ale nejspíš vůbec ne vlastní zkušenost s nakupováním.

2 0
možnosti
JV

Tak za prvé si vůbec nejsem jist co to opravdu přinese. Protože ti lidé tam půjdou tak či tak. Za druhé si pamatuji jako dítě jeden opravdu jeden program v televizi a obchod otevřený v jen v sobotu a to tuším jen do 11ti. V neděli s šlo koupit ledňáčka tak maximálně v hospodě. A jsem tady od roku 65 dodnes. A nevezme-li si mě covid budu dál ;-)

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

To je dobře, naštěstí nebylo všude :-) a to je fajn.

0 0
možnosti
Foto

Otázka stojí obráceně, čemu přesně prospěje zákaz nedělního prodeje? Opravdu to bude mít nějaký výrazný vliv na omezení šíření viru nebo vláda jen tak z plezíru zkouší, co ji zrovna napadne? Nedej hrůzo, že se vláda pokouší vzbudit dojem, že lidé jsou neposlušní. Že když jim zakáže nákup v neděli, tak nepůjdou ani v sobotu a ani v pátek? Opatření vzbuzují více otázek, odpovědi nepřicházejí a výsledky se také nedostavovaly.

9 0
možnosti
Foto

Žádná úprava se nezavděčí nikdy všem. Je to jako s letním a astronomickým časem, také jsou o něm v diskuzích boje dvou nesmiřitelných táborů.

Tipla bych si, že k zákazu vedla domněnka, že lidé promyslí, kdy je v obchodech méně lidí, domluví se v rodině a preferují tyto časy a v neděli se budou věnovat přírodě, vylepšování příbytků a tak. Také je nedostatek zaměstnanců, část v karanténě a tak. Ale jak psal někdo níže, současná společnost na takové věci není zvyklá. A navíc vláda dostatečně nevysvětluje. Ovšem viru je jedno, kdo je právě u vesla a můžeme jen fantazírovat, jak by se chovala jiná reprezentace.

1 0
možnosti
IP

Asi jste chyběla v matematice, když se probírala nepřímá úměra. Nebo možná nechyběla, ale bylo to nad vaše chápání...

0 0
možnosti
Foto

Pokud vybíráte ze složité rovnice s mnoha neznámými a proměnnými pouze jednu závislost veličin, pak jste asi chyběla nejen v matematice, ale i jiných předmětech.

2 0
možnosti
PB

P92e87t12r 64B87u67r29i76a16n

2. 11. 2020 16:06

Nesmyslnými zákazy se ohánějí jen závistivci a totalitáři. Pravidlo má smysl jen tehdy, pokud jeho přínos pro společnost jasně převažuje nad pohodlím jedince. Například silniční pravidla, zákaz rušení nočního klidu, anebo zákaz rozdělávání ohňů tam a tam.

Zákaz prodeje v neděli (mimo stav nouze) je výmysl skupiny nenávistných lůzrů užírajících se vlastní frustrací z toho, že v neděli někde kilometr od nich je skupina cizích lidí naprosto spokojená a svobodná.

Svoboda je to nejcennější na demokracii. A není jediný smysluplný argument, proč by v neděli a ve svátek nemohl někdo, kdo sám chce, jít nakupovat, jiný mu to z vlastní vůle prodat a prodavačka ho obsloužit.

Nabádat velkopansky ostatní aby se šli raději místo nákupu projít do lesa, že je to pro ně lepší, je už spíše ze škatulky psychických diagnóz.

13 2
možnosti
Foto

Absolutní svoboda neexistuje.

Jinak mi zákazy a regulace vadí též, ale s ohledem na situaci je chápu.

1 2
možnosti
OS

A můžete klidně mínusovat! Nedělní klid v zavřených obchodech by měl normálně zůstat. Je neoddůvodnitelná potřeba otevřených obchodů v neděli. Místo trávení celých rodin v nákupních centrech, by se možná mohli užitečněji věnovat rodině nejen doma, ale hlavně v přírodě ap. Hlavně by této příležitosti mohli využít i ty tisíce prodavaček a personálu v obchodech a více času být s rodinou. Nevěřím, že by někdo nepřežil bez nedělního nákupu.

7 8
možnosti

I85v52o 36Ž55á59č43e75k

2. 11. 2020 15:53

A co když někdo chce jít do té přírody raději v sobotu? Třeba proto, že má být lepší počasí.

Prodavačky (mimochodem existují i prodavači, nebuďte sexista) do toho obchodu v zavírací dny často jdou a dělají úklid, inventuru apod.

4 1
možnosti
MN

Na zdejší diskusi je nádherně vidět jak lidé v poslední době zaměňují omezení svobody s omezením pohodlí a lenosti. A pak vytáhnou ve jménu toho prvého (samozřejmě že) ke svatému boji. Přece kdo by chtěl omezovat Svobodu nakupovat kdykoli (nenosit roušku, kdykoli a kdekoli se shlukovat, kamkoli a kdykoli někam jezdit, kdekoli kouřit, kdekoli hlasitě pouštět hudbu, chovat obtěžující zvířata atdatd.) je zločinec a je třeba se proti němu vymezit.

A přitom se o omezení svobody vůbec nejedná. ;-)

1 7
možnosti

I28v10o 94Ž89á48č56e19k

2. 11. 2020 15:20

Pane, melete páté přes deváté. Třeba já s většinou těch opatření souhlasím a dodržuji je. Toto je jedno z několika, která považuji za zcestná.

3 0
možnosti