Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naprostý souhlas. Myslím, že biorytmus se prostě změnit nedá.

1 0
možnosti
Foto

Kupodivu to před zavedením toho střídání také šlo. Tak proč by najednou měly být potíže?

Asi si málokdo umí představit, jaký binec to při přechodech dělá s jízdními řády. V bankách se vnitřně (v počítačích) stejně jede podle UT (UTC), protože ty přechody by žádný stroj nezvládl. Ono jde nějakou operaci o hodinu opozdit (vlak také), ale o hodinu urychlit - to zatím nedovedeme. Jedině pomocí stroje času, červí díry a tak.

1 0
možnosti
VH

Pokud se jedná o jediném čase, vždy jde o čas "zimní", tedy čas, kdy v poledne stojí slunce nejvýše (na tom správném poledníku). Jiný čas nikdo neuvažuje. Jde o to nestřídat.

2 0
možnosti
TB

už jsem to tady vysvětloval, asi už xkrát, zimní čas jako pojem neexistuje. je to náš starý a dobrý středoevropský čas. Letní ano, ten existuje. Ale zimní nikoliv!!!!!. takže článek je obsahově dobrý, až na to vyjádření, na čas, který máme nyní.

Já vím 100x opakovaný nesmysl, se stává najednou kladný. znám to i z jiných poznatků. TAK SI PAMATUJTE MÁME STŘEDOEVROPSKÝ ČAS, TEN JE NYNÍ DO KONCE BŘEZNA, A PAK MÁME LETNÍ!

0 0
možnosti
Foto

Štěpánko, moc hezká úsměvná úvaha.R^:-) Taky mám podobnou vzpomínku... Moc tě zdravím!V

1 0
možnosti
JC

Co je to za parlament, když musí pokorně prosit nevolené byrokraty, aby "zvážili" plusy a mínusy tohoto opatření.

0 0
možnosti
VH

No - pokud u nás je něco stanovováno usnesením vlády, tak musí parlament také "uctivě" žádat, aby vláda zvážila.

0 0
možnosti
PV

P77a18v68e93l 17V19é39b37r

11. 2. 2018 7:39

Já jsem také pro ten zimní budu tento název užívat, i když správnější je název "středoevropský"), a to z toho důvodu, že i v letním čase tak, jako tak potřebujeme ten zimní. Je to proto, že je vlastně třeba stanovit počátek dne, tedy půlnoc. V zimním čase je to jasně stanovený astronomický jev (no, on je to průměr z mnoha pozorování, ale dá se stanovit přesně). Teprve až je stanovena půlnoc zimního času, může se posunem o jakousi náhodně stanovenou jednotku stanovit půlnoc letního času.

Pokud někdo hořekuje, že má rád více světla odpoledne, tak vězte, že nám nic nebrání všechny činnosti posunout o hodinu dopředu. Jenom nebude znít tak pěkně "vstávám v 5 hodin" oproti "vstávám v 6 hodin", i když se vlastně jedná o tentýž okamžik...

4 0
možnosti
Foto

Vaše úvaha o posunutí všech činností jednotlivce o hodinu dopředu je sice logicky správná leč neuskutečnitelná. To by, pro takového člověka (malou skupinu), připadalo v úvahu při úplném odtržení od ostatní společnosti, která jim určuje např. dobu zaměstnání.

Čas já považuji hlavně za nástroj koordinace činností mezi lidmi a proto se nelze tak jednoduše uzavřít do nějakého času svého. Já jsem pro zachování střídání, pokus o jeho zrušení považuji za nátlak menšiny (odpůrci střídání tvrdí, že vadí dvaceti procentům populace) na mlčící většinu což je vlastně módní v dnešní době a politici to prosazují.

1 0
možnosti
JB

J72a71n 65B76í18l36e17k

11. 2. 2018 5:38

Já jsem pro jednotný čas LETNÍ v celé EU. Ale protože názory jsou opravdu různé, tak jsem ochoten přistoupit na kompromis, zavést čas jednotný s posunem o půl hodiny, přesně uprostřed časů současných.:-)

2 1
možnosti
VE

Taky bych byla pro zachování jednoho času a to zimního (aby slunce nejvýš bylo v průměru v poledne a ne ve 13hod.). Ale moc nevěřím že se toho někdy dožiju, současné bruselské "elity" nejsou natolik akceschopné, aby něco tak složitého zvládly dojednat

5 0
možnosti
  • Počet článků 524
  • Celková karma 17,50
  • Průměrná čtenost 2374x
Autorka nápadů překračujících rámec všedního dne ........ 
Knihy MOUCHA V LIMONÁDĚ a ZÁKLADY ŽENSKÉ ŽÁDOSTIVOSTI si můžete objednat na adrese: stepanka.bergerova@seznam.cz,  
Více informací na Facebooku -(https://www.facebook.com/mouchavlimonade)
Budu ráda za vaši recenzi na Databázi knih