Diskuse

Svačina ...

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Moje babička byla drsnější a kárala mě slovy, „válku na vás holoto!".

A mohl jsem stokrát mamce říkat, aby mi na chleba nedávala tu děsnou vrstvu másla,......pokaždé tam byla. A taková zapomenutá sváča s tučnou vrstvou, mezi sešity, ta uměla divy:-)

Později v pubertě, když se k svačinám probojovaly i řízky a já, ač věčně hladov je hrdě odmítal, jsem mnohokrát v duchu mamce děkoval, že i přes můj odpor mi je do batohu propašovala.....později jsem ovšem na otázku, zdali jsme svačinu snědl, odvětil jen,... nojo, porád.

Copak jsem tenkrát mohl říci...jak moc jí děkuji?....no...mohl....

2 0
možnosti
Foto

Války se třeba i dočkáme ...

Vzpomínám se slzou v oku na své nechutentsví, páč nyní je to právě naopak ;-D

1 0
možnosti
Foto

J54a76n 64D83l71o36u55h96ý

20. 2. 2016 10:38

taková nalezená sváča v tašce po letních prázdninách.. no to bylo velký bájo.. a je tu určitý předpoklad, že takhle nějak to měl i Saša Flemingů ;)

3 0
možnosti

pane Jene, prosím netoulejte se jen tak po blogovém minovém poli:-), a laskavě něco napište, jó?;-D sem se dlouho nepoučila, jak jde život.......děkuji za pochopení

2 0
možnosti
Foto

denně řeším s dcerou a denně vzpomínám na sebe...;-Djenže já mívala dilema, ona tolik ne... jsem si myslela donedávna... jenže taky to řeší ...Svačiny mezi knížkama , v koutech přihrádek... v šuplíku ... objevíte;-D;-D

A já vždy myslím, jak jako dítě jsem maso - trochu tlustý - strkala do dřezu do těch malých otvorů odpadu a štouchala ho tam v nervech lžičkou... R^byly to dobrý odpady... socialistický.

R^:-) hezký

1 0
možnosti
Foto

Z povídání s ostatními i z této diskuze vidím, že jsem zdaleka nebyla sama, kdo se svačinou takto zacházel ;-D. To potěší i s odstupem času ;-)

1 0
možnosti

Aha. Tak ono je to fakt asi "infekční". Takhle jak to píšete, to dělala skorodcera taky. Úplně přesně stejně. Vidím to, ale jako nemožnost domluvy dítěte s rodičem. Ten má odpovědnost za to, aby se dítěti dostalo toho nejlepšího, a někdy neslyší, a tedy tu horlivost přežene.

VámR^

1 0
možnosti
Foto

Přesně, "problém" vidím v té domluvě mezi sebou, kdy dítě nemá odvahu říct, že něco nechce, a rodič si myslí, že pro něj dělá to nejlepší ......

1 0
možnosti
Foto

Já si do školy nosila jen látkový ubrousek, protože svačiny jsme ve škole dostávali. Tedy, měla jsem si nosit jen ten ubrousek, ale zpravidla jsem po určité době nosila v aktovce několik zelenajících se svačin. Vždy do té doby, než došlo na rodičovskou kontrolu a pořádný bugr - asi to je nějaká epidemie ;-)

1 0
možnosti
Foto

Vzpomínám si, že jeden čas jsme také dostávali svačiny ve škole a oblíbenou zábavou bylo házení pytlíků s mlíkem po ostatních ;-)

1 0
možnosti

Naše babička vždycky říkala "válku na vás" a od té doby trpím, když se má vyhodit jakýkoliv kousek jídla.

1 0
možnosti
Foto

"Válku na vás" měla prababička také v repertoáru ;-)

0 0
možnosti
Foto

:) Já nesnášel celer v polévce a tak jsem ho nenápadně syslil ven z talíře a ukrýval na mnoha důmyslných místech :) Všechna vždy díky smradu odhalena byla :)

Nejhůře bylo jednou v létě, kdy jsem střílel celer lžící ven z otevřeného okna radujíc se, že tuhle skrýš nikdo neodhalí a asi po čtyřech pěti úspěšných odpalech zazvonila sousedka, která venku zrovna s kýmsi plkala obtěžkána nákupními taškami a dostala několik přímých zásahů do nákupu :))

2 0
možnosti

Co ten přechodník?;-).

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS