Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^R^R^

Jakmile narazím na nějaký zachovalejší zámek, schovám ho pro Tebe. :o)

2 2
možnosti

Teda Štěpánko, skvělé téma, na které se nesmí zapomínat - mluvíte mi z duše! Lidská malost a zapšklost soudruhů zničila tolik krásných objektů!

Karma jako hrom :-)R^

5 2
možnosti

Pěkný článek .. a rozumím.

Na druhou stranu - vždy v historii bylo, že staré uvolňovalo místo novému. A nedá se šmahem říct, že to bylo špatně. Vždyť pro nejrůznější budovy všech možných časů a věků, nezbylo místo na nic jiného. Vždy je to o nějakém kompromisu... a samozřejmě citu. Rozlišovat, co stojí za to zachovat a co padne za oběť pokroku, rozvoji. A samozřejmě, že ideologicky tupý pohled je špatně, bohužel se mu asi vyhnout nelze.

4 0
možnosti

To sice ano, ale vzdy krasa ustoupila krase, az z funkcionalismem zacala krasa ustupovat funkci. Dnes uz ani ne tak funkci, jako spis lacinosti.

1 0
možnosti
Foto

Krásný a tristní článek! R^  Krásné a tristní fotky! R^ Díky, Štěpánko! Možná vás bude zajímat, že se právě formuje Czech National Trust - moc jim držím pěsti.R^

4 1
možnosti
Foto

Díky, Petro :-)

Gůglila jsem si ten Trust, a tohle je třeba pro vlastníky památek zajímavý: http://www.czechfriends.net/current-projects/grant-applications

0 2
možnosti

"tupost nevidět historický odkaz" plati i pro nase jiz neexistujici zeme, usporadani, kulturu, viru a naslo by se i vic.

0 0
možnosti

V45l82a56d61a 94M32u71s80i69l

24. 3. 2013 12:48

Stáří uvedených maleb je dle mínění  autorit/ Zástěra, Třeštík/ z roku 1134, rotunda je snad ještě o 100 let starší.Pragmatické  využití rotundy staré přibližně  1 900 roků: V 17 a 18 století: Tančírna, chov prasat, výrova košíků...

   Tehdy  komunistická strana zřejmě  nebyla..

2 1
možnosti

V55l85a29d51a 29M12u65s83i81l

24. 3. 2013 12:43

Zdá se, že po předchozích excelentních elaborátech autorky je tento blog poněkud poplatný době.Pokud bychom vzali dějiny od doby předhistorické/ tedy Západoslovanský útvar označovaný jako Sámova říš/ až po současnost,pak podobné ničení kulturních památek daleko většího významu najdeme tak 300 let zpátky,snad i více.Příkladem je znojemská  rotunda Sv.Kateřina, kde / aniž bych chtěl dělat ikonografickou analysu/ byly původní malby přemyslovskéhocyklu přemalovýny dvakrát..

  Restaurace byly prováděny již koncem devatenáctého století /restaurátor Melichar/

2 5
možnosti
Foto

... vždyť se v článku píše, že je to o lidech. A půjdete-li do historie až k Sámovi, je to pořád jen o nich.

4 1
možnosti

Bohužel v dnešní době utěšeně pokračuje devastace památek. Nové generace ničitelů povstali. Ohrožených památek jsou stovky po republice. Strašidelný je osud třeba návštěvnicky oblíbeného Nového hrádku v Kunraticích. Zdejší obléhací tábor husitů (skutečná evropská rarita) ničí cyklisté, a to zcela organizovaně a úporně. Památkaři se léta snaží o odklonění závodu Velká kunratická a zamezení cyklistickému využívání, marně, marně. Nezájem,  kolařům se líbí zdejší terén, informační tabule jsou ničeny vandaly, a tak rarita pomalu zaniká pod kolami. No a jen na okraj - množství zámků a hradů vybrakovali po válce nikoliv nějací organizovaní komunisté, ale místní obyvatelé. Ostatně materiál na chaloupky se kradl stejně za první republiky jako ČSSR.

4 1
možnosti
Foto

... když necháte dokořán otevřené dveře od bytu, myslíte, že vám ho spoluobčané nevykradou?

2 2
možnosti

Odkaz na fotky me taky potesil. Mam tohle rada, je to jako sen. 

I ja jsem prehazovac pismenek....

2 0
možnosti

Každá doba má svoje. Dnes kulturní a stavební památky likvidují developeři a staví na jejich místech krásné super a hypermarkety, případně bufet "mekdonald".

Taková stará barabizna se nesmí zbourat, tak se nechá pár let chátrat a poté se zbourá, protože svým stavem ohrožuje bezpečnost. Jak dojemná péče o zdraví a život obyvatel.

5 2
možnosti
  • Počet článků 523
  • Celková karma 18,68
  • Průměrná čtenost 2379x
Autorka nápadů překračujících rámec všedního dne ........ 
Knihy MOUCHA V LIMONÁDĚ a ZÁKLADY ŽENSKÉ ŽÁDOSTIVOSTI si můžete objednat na adrese: stepanka.bergerova@seznam.cz,  
Více informací na Facebooku -(https://www.facebook.com/mouchavlimonade)
Budu ráda za vaši recenzi na Databázi knih