Štěpánka Bergerová

Evropští politici – popírači dějepisu, přírodopisu, matematiky … ?

29. 07. 2017 17:30:35
... aneb kde se bere víra, že přírodní druh homo sapiens lze šlechtěním proměnit v anděla ............

„Jak je možné, že to vládcům Evropy nedochází?“ slyším kolem sebe hlavně ohledně problému novodobého stěhování národů, a už mě nebaví stále dokola opakovat, že důvody jsou velmi prosté a lze nalézt mnoho paralel v historii.

Kamarádi, přátelé, prosím, aspoň vy se už neptejte tak blbě.
Netěší mne o tomto tématu psát a stejně to čas od času udělám, protože pokud problém trvá, je třeba na něj upozorňovat.

Během posledních dvou dní jsem četla další zprávy (smrt Česky v Egyptě, útok v Hamburku) o tom, jakým způsobem nás obohacuje kultura, která se rozhodla expandovat do zemí blahobytu. Způsob informování o těchto událostech v hlavním proudu se stal už natolik směšný, že nejzajímavější jsou černohumorné diskuze. A k tomu všemu zpráva, že Evropská komise posunula ve středu do další fáze řízení proti České republice, Maďarsku a Polsku kvůli tomu, že tyto země nedodržují své právní povinnosti v souvislosti s programem přerozdělování žadatelů o azyl podle stanovených kvót.

Vládci a jejich hlásné trouby nám tvrdí, že musíme být solidární, pomáhat, být tolerantní ... vše pro ráj na celé zemi. Oni moc dobře ví, že to nikdy nebude realita, že každá kultura, národ, kmen, smečka, ... si vždy bude hájit to své a pokud ne, nahradí ji jiná. „Andělské řeči“ jsou jen zástěrkou pro zcela přízemní zájmy, které se po celou existenci lidstva nezměnily.

„Ale lidé přece nejsou zvířata!“ oponují mi idealisté a já je ničím odpovědí typu: „Jsou, ale mnohem sofistikovanější a krutější. Zvíře zabíjí pro potravu, ovládnutí teritoria, vládu nad smečkou a to zcela přímočarým způsobem. Člověk dokáže vytvořit nádherné věci, pokrok, umění a blahobyt, ale také nesmírně kruté a sofistikované ovládání, mučení a likvidaci svého vlastního druhu. Kdo si myslí, že to lze plošně oddělit, vymýtit, vychovat, připravuje si vlastní záhubu.

Tak jako se všeobecní ví, že existují popírači holocaustu, kteří hlásají, že nic takového neexistovalo, tak nás evropští politici přesvědčují o tom, že to, co platí v přírodních vědách, neplatí pro migrační krizi.

Proč to dělají?

Touha po moci a ovládání, nadřazenost, pýcha z pocitu vlastní ušlechtilosti
Vazalství k loutkářům nadnárodního kapitálu
Obyčejný kšeft, přikrytý pláštíkem veřejného blaha
Pohodlnost, neochota se bránit, pasivita z blahobytu

Je to smutná realita, ale lakování na růžovo ještě nikomu v konečném důsledku nepomohlo, jedině jako omráčení chovného zvířete před porážkou.

Autor: Štěpánka Bergerová | karma: 48.10 | přečteno: 13535 ×
Poslední články autora